ROC Friese Poort

Het Duurzaam Doen Huis van ROC Friese Poort in Leeuwarden is de plek waar studenten werken met de nieuwste technologieën op het gebied van duurzaamheid. In een reportage vertellen docenten over het enthousiasme van de leerlingen. “Je merkt dat studenten vaak veel meer gedreven zijn om er iets van te maken als ze het voor bedrijven doen, dan wanneer het gewoon huiswerk is. Een opdracht voor een bedrijf is spannend. Dan gaat er een knopje om.” Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Wellant College Naarden

'Een land- en tuinbouwbedrijf kan niet meer zonder robotica' is de stellige overtuiging van het Wellant College. De VMBO- school in Naarden heeft daarom geïnvesteerd in lesmateriaal van Festo Didactic. Tegenover Dagblad De Gooi en Eemlander vertelt techniek docent Wim de Boer enthousiast over de toepassing van Bionics4Education en de hydrauliek- en pneumatiektrainer. Lees hier gratis het artikel.

Koningin Maxima bezoekt ROC Mondriaan

Hare Majesteit Koningin Máxima en haar Jordaanse collega Koningin Rania hebben woensdagochtend een bezoek gebracht aan de techniekcampus van ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag. Het bezoek maakte deel uit van het staatsbezoek dat het Jordaanse koningspaar dinsdag en woensdag brengt aan Nederland.

 

 

Lees meer.

World Horti Center

Festo Didactic gaat het gloednieuwe mechatronica lokaal van MBO Westland compleet inrichten. De opleiding van de School voor Metaal-, Electro-en Installatietechniek van ROC Mondriaan, is nieuw in Westland en wordt gehuisvest in het nieuwe scholencomplex van het World Horti Center dat op dit moment gebouwd wordt in Naaldwijk. Op 26 juni zijn de handtekeningen gezet, vanaf eind augustus worden de eerste lessen gegeven. 

Lees meer.

ROC Da Vinci College

ROC Da Vinci College en Festo hebben de handtekeningen gezet voor een bijzondere samenwerking. Met de aanschaf van de Nacelle® van Festo, wordt ROC Da Vinci College de eerste eigenaar in Nederland van een lesopstelling voor windturbine simulaties. Binnenkort kunnen docenten én studenten aan de slag met de simulator die geplaatst wordt in De Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Lees meer.

Tata Steel Academy

Bij Tata Steel Academy in Velsen is het lokaal voor besturingstechniek compleet opnieuw ingericht. Festo heeft een aantal learnlines voor pneumatiek en elektrotechniek geïnstalleerd tot grote tevredenheid van Arie Tijm van Tata Acadamy. "We zijn enorm blij met de support van Festo,"vertelde hij bij oplevering van het lokaal. De muur die de twee delen van het lokaal scheidt is door Festo in samenwerking met Eriks BV verfraaid met een banner die de succesvolle samenwerking accentueert.   

ROC Leiden

Docenten van ROC Leiden vroegen Marieke Pet hun themaweek verder in te vullen voor eerstejaars studenten Applicatie ontwikkeling. Het resultaat is een wedstrijd met de Robotino geworden. Op school hebben de jongens en meiden kunnen oefenen met gratis programmeer- en simulatiesoftware. Daarnaast konden zij de rijdende robot lenen van de opleiding Mechatronica zodat de studenten de basis beheersten voordat zij naar Festo kwamen. In de ochtend nog een laatste theorie les, waarna de groep in drietallen aan de slag ging...

Lees meer.

Hoornbeeck Rotterdam

Mede door de succesvolle samenwerking met Hoornbeeck te Amersfoort, heeft ook locatie Rotterdam een nieuwe inrichting. Zij kunnen het nieuwe schooljaar starten met drie mobiele trainers, waarvan twee zijn voorzien van Pneumatiek, Electropneumatiek en Hydraulische componenten. De studenten kunnen dus alle drie de disciplines uitoefenen op één werkplek!

Tevens was dit voor de nieuwe Sales Engineers Marcel Henneman en Marieke Pet de ideale gelegenheid om te ervaren hoe deze trainers geassembleerd dienen te worden. De heer Voorwinden van het Hoornbeeck College was zeer te spreken over het eindresultaat.